Консультація для вихователів: «Інтеграційний підхід до розвитку, виховання дітей засобами STREAM-освіти»

Відповідно до сучасних досліджень, одна з проблем дошкільної освіти — втрата дітьми живого інтересу до процесу пізнання. Як же цей інтерес викликати і підтримати? Теоретично відповідь є: необхідно вибудовувати освітній процес у закладі дошкільної освіти так, щоб розвивались і реалізовувались пізнавальні можливості дошкільника, а взаємодію з дитиною спрямувати на формування пізнавального інтересу, пізнавальної самостійності та ініціативності.

В ході консультації вихователь Єріна-Садаєва В.В. ознайомила присутніх з поняттями «інтеграція», «інтегрований підхід в освіті»; шляхами реалізації інтегрованого підходу в освіті, умовами побудови інтегрованого освітнього процесу, змістовими та формальними цілями інтегрованого навчання дошкільників, вимогами до інтегрованих занять.

/Files/images/4/22_-23/stream.jpg

Педагогами було зроблено висновок, що побудова освітнього процесу в ЗДО на засадах інтеграції забезпечує підвищення рівня ефективності діяльності педагогів у створенні середовища особистісного розвитку дитини та результативності освітнього процесу в контексті здобуття дитиною природничо-наукової освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.