Нетрадиційний малюнок на асфальті

Нетрадиційний малюнок на асфальті

(за інноваційною технологією Л.Б.Фесюковою)

Провела заняття вихователь групи №9 Товтін Тетяна Олексіївна

Мета: Вчити створювати композицію на осінню тематику, створюючи колаж використовуючи різні види природнього матеріалу, а потім складати за цією композицією невеличку, чарівну, незвичну казку. Закріпити вміння самостійно складати композицію. Розвивати уяву, фантазію дітей, ініціативу, творчість, почуття прекрасного. Формувати у дітей навички колективної праці - вміння домовлятися про тему, розподіляти обов’язки, планувати послідовність роботи, працювати відповідно до спільного задуму, радитись один з одним. Виховувати наполегливість, доводити розпочату справу до кінця. Виховувати любов та бажання творити щось нове.

Хід заняття:

От і промайнуло літо… У повітрі кружляють пожовклі листочки, а під ногами шелестять барвисті килимки. Ось ми і вирішили за допомогою опалого листя, каштанів, квітів створити осінню композицію, а потім створити чарівну, незвичну казку.

Вихователь пропонує дітям зібрати під деревами десятки зрілих коричневих плодів - каштанів.Спочатку складемо з них картинки на асфальті (квіточки і сонечко), а потім відберемо найкращі екземпляри для виробів будинку, тваринок. Створивши задумане, у нас з'явилася незвична казка «Їжачок - супер герой».

/Files/images/9/20_-_21/2.jpg /Files/images/9/20_-_21/3.jpg

/Files/images/9/20_-_21/4.jpg /Files/images/9/20_-_21/5.jpg

В групі №9 «Веселка» було проведено для діток тематичну розвагу «Малюнок на асфальті», у ході якої діти демонстрували свою художню майстерність та творчі здібності. Колективна творчість на свіжому повітрі подарувала чудовий настрій усьому колективу ЗДО №22 «Ластівка». Для діток нетрадиційна колективна творчість – не стільки результат, скільки процес. А малювання на асфальті – це не лише веселе заняття під час прогулянки, це - розвага, яка розкриває дивовижний світ фантазій!

Кiлькiсть переглядiв: 361

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.