Кольоровий тиждень у середній логопедичній групі №1 "Малятко"

З 03.02.2020 по 07.02.2020 у середній логопедичній групі №1 пройшов кольоровий тиждень.

Метою проведення такого заходу, було впровадження в практику роботи з дітьми елементи кольоротерапії, як методику покращення здоров’я за допомогою кольорів. Розвиваючи у дітей пізнавальні здібності, мовлення, мислення, креативність. Кожен день присвячений відповідному кольору і мав свій девіз.

Понеділок – день зелений,

Ніжний, лісовий, приємний.

Вже вівторок.

День червоний.

Він яскравий і святковий.

Середа у нас – день жовтий,

Теплий, сонячний, солодкий.

У четвер у нас день синій.

Він холодний і спокійний

П’ятниця – день кольоровий,

Він барвистий, веселковий

Перед початком кольорового тижня було підготовлено необхідне обладнання. Насамперед подбали про колірне оформлення групової кімнати — повітряні кульки, квіти, паперові серветки тощо. У пригоді стали також площинні геометричні фігури, ілюстрації.

Жвавий інтерес у дітей викликало їхнє вбрання, адже всі вони мали елементи одягу однакового забарвлення. Також активну участь приймали і батьки, одягалися разом з дітьми у відповідний колір тижня.

Для пізнавального розвитку впродовж кожного дня кольорового тижня вихователі у роботі з дітьми використовували дидактичні та словесні ігри, вправи, бесіди. Різнобарвний день був насиченим на події: для дітей влаштовували розваги, ігри, сюрпризні моменти. Кольоровий тиждень провели весело, цікаво та невимушено.

Кiлькiсть переглядiв: 426

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.